Bridgeclub Pieterman :  (BCP)

dsc01974

BC Pieterman werd opgericht in juni 1980 en vierde in 2015 dus haar 35e verjaardag.

Ledenbestand:

Pieterman telt ongeveer 275  leden en is daarmee de grootste club van het land.
Wie lid wordt, krijgt automatisch ook het lidmaatschap van de Vlaamse Bridge Liga (VBL), en kan zo deelnemen aan alle open activiteiten, clubtornooien enz., niet alleen bij Pieterman, maar bij alle Vlaamse clubs.

Clubtornooien:

In de club wordt vijf maal per week gespeeld: maandag in de namiddag en dinsdag tot vrijdag ‘s avonds.
Het woensdagavondtornooi is voorbehouden voor beginners. Deze tornooien gaan door in ons prachtig clublokaal, waar we ook een eigen baruitbating hebben, zodat iedereen nadien nog wat kan nakaarten. Alle tornooien zijn rookvrij!

Cursussen:

Jaarlijks organiseert de club meerdere cursussen, zowel voor initiatie als bijscholing. Al onze leraren zijn erkend door de VBL. De initiatiecursussen zijn gratis.

Competitie:

De club neemt met een 10-tal teams (van 4 mensen) deel aan officiële competities op nationaal of  regionaal (Vlaanderen) niveau. Deze competitie, die loopt over 14 zaterdagen in de winterperiode, is volledig vergelijkbaar met bv. de voetbal- of handbalcompetitie.

Grotere organisaties:

Pieterman organiseert regelmatig tornooien voor een breder publiek, uit heel het land. Een klassieker is de jaarlijkse kroegentocht, op de eerste zaterdag van augustus, waar de deelnemers bridgen combineren met een mooie wandeling door hartje Leuven.

Recreatie:

Ook recreatie wordt niet verwaarloosd. Naast de jaarlijkse brunch noteren we ééndagswandelingen, weekend uitstappen, langere zomerreizen (van de Ardennen tot Maleisië), barbecues,… Bij de uitstappen en reizen worden toerisme, wandelingen,… overdag gecombineerd met bridge ‘s avonds.

Print Friendly, PDF & Email